Események,  Korábbi események

Így ettek ők, így főzünk mi

Időpont: 2024. április 23. 

Helyszín: Nomád Hotel, Noszvaj, Síkfőkút út 5-7., matyodesign, Tard, Rákóczi út 49.

Előadóink: Nyáry Krisztián író, Balogh Barbara a Nomád Hotel tulajdonosa, Ruprecht László a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) elnöke, Váczi Rozi a matyodesign alapító-ügyvezetője

Április havi nagy rendezvényünk délelőtti témája a gasztronómia, amelyet kulturális, üzleti és vállalkozói szemszögből is körbejárunk. Vendégelőadónk Nyáry Krisztián, számos sikerkönyv szerzője, a Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója, akivel a legújabb, „Így ettek ők” című könyve apropóján fogunk beszélgetni.

Ezt követően a házigazdával, Balogh Barbara tulajdonossal és Ruprecht László, a Stílusos Vidéki Éttermiség elnökével folytatjuk a diskurzust. A téma a hazai vidéki vendéglátás és a benne dolgozó vállalkozások helyzete.

Délután tagjaink a közelben lévő Tardra, a matyodesign központjába látogathatnak. Itt Váczi Rozi fogad minket, aki a matyodesign társadalmi vállalkozás alapító-ügyvezetője. Matyóföld legkisebb településén negyvenöt helyi asszony hímezi nap, mint nap a régi korok mintáit kortárs ruhadarabokra. Elfeledett minták, alulértékelt helyi tudás és egy „feleslegesnek ítélt” kultúra válik kezeik által újragondolva a mai modern világ részévé.

Ha még nem vagy tagunk, de szívesen megismernéd közösségünket és…

– vállalkozásod tevékenysége, terméked/szolgáltatásod kötődik a modern és stílusos vidékiséghez

– fontosak számodra a hagyományos értékek;

– a fenntarthatóságra alapértékként tekintesz és

– szívesen részt vennél egy befogadó, inspiráló és motiváló üzleti közösségben, ahol hasonló gondolkodású vezetőkkel találkozhatsz,

akkor várjuk érdeklődésed!

Jövőbeni Események