Események,  Korábbi események

Lehet-e üzletet építeni hagyományőrzésre?

Időpont: 2024. június 11.  10.00-15.00

Helyszín: Ócsai Tájház, Ócsa, Lőrinc utca 1. , Eklézsia Pincészet, Ócsa, Öreghegyi Pincesor

Program:

Igazi időutazásra invitálunk délelőtt Ócsa történelmi központjába, mely máig megtartotta eredeti szerkezetét, régi stílusú házait, Árpád-kori templomát és élő néphagyományait. Házigazdánk Kormos Rebeka, tájházvezető lesz, akinek munkáját az Év Tájházvezetője 2023 díjjal ismerték el tavaly. Segítségével megismerhetjük a XVIII. századot idéző tájházegyüttest, melynek különlegessége, hogy nem skanzen, hiszen az itt található házak az eredeti helyükön és formájukban várják a vendégeket. Szintén ellátogatunk a tájházegyüttes tőszomszédságában található XIII. századi román stílusú, háromhajós, kereszthajós bazilikába is.

Ezt követően az ebédet és a délutánt tagunknál, az Eklézsia Pincészetnél töltjük, mely fiatal kora ellenére a Kunsági Borvidék igazi gyöngyszeme. Szlogenjük nem véletlenül „hagyomány és minőség”. Viola Lívia és Tamás tulajdonosokkal, valamint Kalocsai Kinga kommunikációs stratégával, aki két éve dolgozik együtt a tulajdonosokkal a márka- és a kommunikációs stratégián, arról beszélgetünk majd, hogyan lehet üzletet építeni hagyományőrzésre. 

Ebéd után Ócsa műemlék Öreghegyi Pincesorát is bejárhatjuk Nyulas Pál, az Öreghegyi Pincesor Egyesület vezetőjével, ahol hazánkban egyedülálló módon, földre állított nádazott nyeregtetők alatt mintegy százötven pince sorakozik.

Ha még nem vagy tagunk, de szívesen megismernéd közösségünket és…

– vállalkozásod tevékenysége, terméked/szolgáltatásod kötődik a modern és stílusos vidékiséghez

– fontosak számodra a hagyományos értékek;

– a fenntarthatóságra alapértékként tekintesz és

– szívesen részt vennél egy befogadó, inspiráló és motiváló üzleti közösségben, ahol hasonló gondolkodású vezetőkkel találkozhatsz,

akkor várjuk érdeklődésed!

Jövőbeni Események